Belægning af haven: 5 nyttige tips

 

Nyd i din egen have. For mange mennesker er det fortsat en ultimativ drøm at have deres egen have. For de heldige blandt os har dette længe været en realitet. Dette kommer dog også med en ulempe. En have skal vedligeholdes godt, og det kræver tid og opmærksomhed. Derfor vælger mange slanke fliser for at holde vedligeholdelsen på et minimum. Men hvordan skal man egentlig asfaltere? Er det noget du selv kan gøre, eller er det bedre at overlade det til en professionel? Vi giver dig 5 praktiske råd til belægning af haven.

1. God forberedelse er halvdelen af ​​kampen
God forberedelse er halvdelen af ​​kampen, og det gælder i hvert fald, når en have skal brolægges. Dette er et meget tidskrævende og intensivt arbejde, hvor din krop vil have det svært. Derfor er det nødvendigt at tage nogle sikkerhedsforanstaltninger. Når man lægger tunge fliser, er der en god chance for, at hænder og fødder tager skade. Knæene kunne også bruge noget ekstra beskyttelse. Invester derfor i kraftige knæbeskyttere, arbejdshandsker og eventuelt et par stærke sko. Sikkerhed frem for alt!

2. Design haven, som det passer dig
Lav altid et klart design, før du starter arbejdet. Det kan du gøre efter eget skøn, men du kan også få hjælp fra en gartner eller vejarbejder. De kan fortælle dig præcis, hvad du skal kigge efter, når du lægger fliser, og hvorfor et specifikt design er bedre egnet. Ud fra disse oplysninger, plot dimensionerne i haven. Placer stolper, så du ved præcis, hvor fliserne skal placeres for et optimalt resultat.

3. Plan overfladen
Et godt fundament er ekstremt vigtigt, når du skal belægge en have. Sørg derfor altid for, at underlaget er i god stand, inden du monterer fliserne. Denne skal være mindst 3 til 5 centimeter tyk og vibreres med en vibrerende plade. På denne måde starter du med en jævn overflade for at forhindre tykkelsesforskelle, når du lægger fliserne. Læs her hvordan du kompenserer for højdeforskellen.

4. Kom i gang!
Efter at have lavet de rigtige forberedelser, kan du for alvor komme i gang med at brolægge haven. Som nybegynder udlægger du aldrig de sværeste mønstre eller farvesammensætninger, men hold det enkelt og neutralt. Det sparer dig for en masse stress. Håndter altid fliserne med forsigtighed for at undgå skader. Brug kun de bedste værktøjer til dette såsom en gummihammer og fliseskærer.

5. Fugemateriale
Belægningen er først rigtig færdig, når fugerne er lagt. Fugemasser er afgørende for flisernes udseende og levetid. Derudover har de også en praktisk funktion. Fuger gør belægningen meget mere stabil. Hæld fugemassen over fliserne og fej partiklerne mellem fliserne med en kost. Fugningen lykkes først, når der ikke er flere synlige revner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *