Lanterneplanten, en munter prydplante til din have

 

Indtil sommeren er lanterneplanten (physalis) upåfaldende. Bladene er lysegrønne og ægformede, blomsterne hvide eller gullige og små. Men om efteråret udvikler blomsterne bæger, der mest minder om kinesiske lanterner. Bægerbægeret indeholder uspiselige frugter. Farven på lanternerne er generelt lys orange. Dette gør denne muntre plante nem at kombinere med andre hurtige dyrkere.

Så eller købe lanterneplanten?
Det er ret nemt at så lanterneplanter direkte på det tiltænkte sted, men indendørs er udbyttet ofte større. Du kan også dele ældre planter. Foråret er det ideelle tidspunkt at finde et sted at så din lanterneplante. Køber du unge planter, så sørg for, at planten ikke viser gulnede eller visne blade. Jo mere klumpen filtes, jo bedre klarer planten sig. Planten kaldes i øvrigt også for en ballonplante, fordi nogle planter har bæger, der minder om orange kugler. Lanterneplanten vokser hurtigt, så det skal du altid tage højde for, når du leder efter et sted, hvor de flotte lanterner kommer godt frem. Planten vil heller ikke vokse højere end 20 til 30 centimeter. Hvis du placerer planten i nærheden af ​​mindre stærke planter, er det bedst at gøre det i en beholder eller i det mindste skære rødderne af med en spade om foråret. Ellers vil denne plante helt sikkert formere sig.

Pleje og beskæring
Lanterneplanten kan godt lide fuld sol og ønsker man et godt udbytte af bæger og frugter, skal man tage højde for det. Mere end tre timers skygge om dagen er for meget for physalis. Planten har også en klar præference for kalkholdig jord, der er næringsrig og veldrænet. Lanterneplanten er ikke rigtig krævende, men man skal dog anstrenge sig lidt. Om efteråret bør du ikke klippe planten, før lanternerne er færdigudviklede og farvede. Så kan de tørres smukt. For at gøre dette skal du fjerne alle bladene og placere stilkene i en vase på et varmt sted for at tørre. Om foråret er det lige så godt at se, hvilke planter der har klaret vinteren godt.

lanterner

De bedste kombinationer til lanterneplanten
På grund af den hurtige vækst er det bedst at give lanterneplanterne plads og placere dem foran en hæk eller en gruppe træer eller buske. Hvis du vælger at inkludere dem i en flerårig kant, så overvej et kar for at holde dem i skak. Lanterneplanten er også altid fremragende som vegetationsdække på et plankeværk. De kan så perfekt kombineres med andre stærke avlere, der også viser stærke farver, såsom morgenfruer eller asters i forskellige farver. Sørg for, at lanterneplanten også kan få tilstrækkeligt sollys nær et hegn. Placer aldrig lanterneplanten i nærheden af ​​små yndefulde planter, de vil blive tilgroet på ingen tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *